Η συλλογικότητα

Για το “λύσσα και πούπουλα”, για εμάς

Είθισται κάθε φορά που μια νέα ομάδα ή συλλογικότητα ξεκινάει να δημοσιοποιεί τον λόγο της να αυτοπαρουσιάζεται. Πέρα όμως από ταυτότητες ή ονοματολογίες το ποιες και ποιοι είμαστε μεταβάλλεται όσο πορευόμαστε μαζί δημιουργώντας μια συλλογική κίνηση που μας ξεπερνάει χωρίς όμως ,ευελπιστούμε, να μας περιορίζει.

Έτσι πέρα από το υλικό μας που θα δημοσιοποιείται σ’ αυτό το μπλογκ,  η υπογραφή «Λύσσα και πούπουλα» προσπαθεί να αποδώσει μία κίνηση «χιαστής» ανάμεσα σε δύο ήδη πολύ γνωστές εκφράσεις : «Λύσσα και συνείδηση» και «Πίσσα και πούπουλα».

Μία κίνηση δηλαδή όπου διαπλέκονται τα δύο προϋπάρχοντα μέρη διαφορετικών εκφράσεων δημιουργώντας μια καινούργια. Κάπως έτσι συναντηθήκαμε. Με διαφορετικές αφετηρίες και με όρεξη να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο που να μας σέβεται, να μας ακούει και να μας συν-κινεί. Κάτι που προσπαθεί να απομακρυνθεί  από διαμεσολαβήσεις, ιεραρχίες και αναθέσεις. Κάτι που να μιλάει και να αγωνίζεται ενάντια σε ότι μας πνίγει. Λυσσαλέα. Όσο χτίζουμε με απαλότητα τις δικές μας σχέσεις.